Bestuurder worden bij Hbo Medezeggenschap?

Ben jij de proactieve, nieuwsgierige en strategisch denkende student bestuurder die wij zoeken?

Functie
Het betreft een functie voor 1 fte, verdeeld over 2 á 3 bestuursleden.
Tot de taken behoren: het beantwoorden van vragen en vraagstukken uit de hbo medezeggenschap. Het organiseren van evenementen en trainingen voor raden en raadsleden. Je stemt af met Hogescholen, raden en organisaties zoals ISO, LSVb, VH en LOF. Je beheert de Social Media kanalen en de Whatsappgroep en zorgt op die manier voor contact met de achterban. Je ontwerpt de nieuwsbrief en bepaalt de inhoud hiervan. Een aantal keer per jaar organiseer je een inwerkdag voor nieuwe medezeggenschappers. Daarnaast ben je bezig met de financiële kant van de stichting. Uiteraard verdeel je deze taken onder de bestuursleden.

Profiel
Jij beschikt over hbo-werk- en denkniveau en hebt affiniteit met de medezeggenschap in het hbo. Jij hebt kennis van de wet en regelgeving die horen bij de medezeggenschap of bereid deze in korte tijd op te doen. Je bent in staat een evenement te organiseren. Daarnaast ben je communicatief, kunt belangen afwegen en proactief handelen.

Aanbod
Wij bieden de meest uitdagende student bestuurder functie van Nederland met veel ruimte voor eigen initiatief in een professionele werksfeer. Je werkt op het kantoor van de LSVb en je werkt samen met de medewerkers en bestuurders van de LSVb. In de tweede helft van je bestuursjaar maak jij je eigen beleid en voert deze uit.
Je praat actief mee over de medezeggenschap en hbo instellingen in heel Nederland.
Je ontvangt een bestuursbeurs voor de werkzaamheden die je naar inzet verdeeld over je bestuurders.

Aanvullende eisen

Aan de student bestuurder stellen wij de volgende eisen:
– Jij studeert op dit moment aan een hbo-instelling of bent net afgestudeerd.
– Het betreft een deeltijdfunctie met een of twee andere bestuurders.
– Je staat open voor scholing en training.
– Basisvaardigheden Engels is een pré. 
– Ervaring binnen de (hbo) medezeggenschap is een pré. 

Over Hbo Medezeggenschap
Hbo Medezeggenschap behartigd de belangen van de studenten in de medezeggenschap bij verschillende landelijke organisaties. Daarnaast traint zij de medezeggenschap, adviseert zij raadsleden en verzorgt waar nodig bijeenkomsten voor de medezeggenschap.

Procedure
De selectieprocedure bestaat uit twee gesprekken. Het eerste gesprek is gericht op het toetsen van de persoonlijkheid en ambitie van de kandidaat en de aansluiting daarvan met de cultuur en doelstellingen van de organisatie. Dit gesprek wordt uitgevoerd door de selectiecommissie.
Het tweede gesprek richt zich in meer detail op de kandidaat en de openstaande vacature. Dit gesprek wordt uitgevoerd door de raad van toezicht. Een assessment ronde en een case avond kunnen aanvullend onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Contact informatie:
Stuur een motivatiebrief met beknopte CV voor 16 april naar Hbo Medezeggenschap
socohbomz@lsvb.nl

Voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen met Louisa (06-38013617)
Meer informatie over hbo medezeggenschap is te vinden op www.hbomedezeggenschap.nl