page title icon Lentesessie

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lentesessie

28 maart @ 15:00 - 21:00

Gratis

Aanmelden sluit spoedig

Tijdens de introductie vertelt Elisa Weehuizen, voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb), over landelijke ontwikkelingen en het belang van medezeggenschap. Ook doet Stijn Koppers, beleidsmedewerker bij het ministerie van OCW, een boekje open over relevante processen in politiek Den Haag.

Vredesorganisatie PAX verzorgt een workshop over hoe je onderwerpen op de agenda van je gremium krijgt. De FNV organiseert een training campaigning, waarbij je leert hoe je tijdens én buiten verkiezingstijd jezelf of je lijst op de kaart zet. Tot slot voorziet de DebatUnie, en de naam doet het wellicht al vermoeden, een training waarin je actief debatvaardigheden voor in je raad/commissie aanscherpt.

We hebben een fantastische locatie en een programma vol ervaren trainers die medezeggenschap & democratie hoog in het vaandel hebben staan. OC’s houden meestal geen verkiezingen. Dat is niet vergeten en ook voor commissieleden is deze dag waardevol.

Programma:

  • 14:45 – 15:00 Inloop
  • 15:00 – 16:15 Plenaire opening met hboMZ, LSVb & OCW
  • 16:15 – 17:45 Ronde 1 (FNV of PAX)
  • 17:45 – 19:00 Maaltijd verzorgd in Het Spoorwegmuseum
  • 19:00 – 20:30 Ronde 2 (DebatUnie of PAX)
  • 20:30 – 21:00 Plenaire afsluiting

De Lentesessie vindt plaats in Het Spoorwegmuseum! Dat betekent meer ruimte voor de workshops en het diner. Het museum is bereikbaar per trein. Wel zo prettig als je van wat verder weg moet komen. Mocht je er nou al voor 15:00 (kunnen) zijn, mag je op onze kosten van het museum genieten totdat de Lentesessie begint. De deuren staan voor je open op Maliebaanstation 16, 3581XW Utrecht. Ergens zitten wachten voordat we beginnen is dus niet zeker niet nodig. Behalve dan eventueel in de Koninklijke Wachtkamer misschien.

Tot dan!

 

Zoals je van ons gewend bent richten we ons voornamelijk op studenten, en zijn medewerkers ook van harte welkom!
Onze evenementen zijn (tenzij anders vermeld) Nederlandstalig. Voor Engelstalige mogelijkheden verwijzen we je graag naar onze trainingen.

Gegevens

Datum:
28 maart
Tijd:
15:00 - 21:00
Kosten:
Gratis

Organisator

Hbo Medezeggenschap
E-mail
algemeen@hbomedezeggenschap.nl

Locatie

Het Spoorwegmuseum
Maliebaanstation 16
Utrecht, Utrecht 3581XW Nederland
+ Google Maps